This topic is closed

Seize Your Chance To Win 2,000 Sapphires!

603 Replies
Paul
20 May, 2017, 8:09 PM UTC
400
UTC +3:00
KrisppyCritter
20 May, 2017, 8:13 PM UTC

400


UTC +8:00
bob
20 May, 2017, 8:18 PM UTC
400
UTC +7:00
bartarchitecture
20 May, 2017, 8:20 PM UTC
400
Rastafarious IV
UTC -8:00
iti_ist
20 May, 2017, 8:23 PM UTC
800
UTC +3:00
aragon
20 May, 2017, 8:25 PM UTC
1630
UTC +0:00
Arutha
20 May, 2017, 8:32 PM UTC
280 is the answer remember the old math
UTC +5:00
kirkchee1
20 May, 2017, 8:36 PM UTC

Helmet = 30

Quiver =50

Double Axe = 10, so Single Axe =5


30 + 50 * 5 = 280

UTC +8:00
John
20 May, 2017, 8:40 PM UTC

30 + 30 - 30 = 30

50 + 50 + 30 = 130

50 - 10 - 30 = 10

30 + 50 x 5(single axe)= 30 + 250 = 280


UTC +7:00
massimomeph
20 May, 2017, 8:50 PM UTC
280
UTC +2:00
maximus_74
20 May, 2017, 8:51 PM UTC
280
UTC +2:00
Tarquin
20 May, 2017, 8:59 PM UTC
? = 400
UTC +0:00
deejudge77
20 May, 2017, 8:59 PM UTC
280
UTC +5:00
Crookz
20 May, 2017, 9:08 PM UTC
280
UTC +2:00
torreshect
20 May, 2017, 9:10 PM UTC
Andrew Adamson said:

Solve this puzzle for your chance to win 2,000 Sapphires!


Leave a a post with the solution below if wisdom and fortune are on your side!


400
UTC +1:00
acftconsultant
20 May, 2017, 9:11 PM UTC
Andrew Adamson said:

Solve this puzzle for your chance to win 2,000 Sapphires!


Leave a a post with the solution below if wisdom and fortune are on your side!



UTC +8:00
acftconsultant
20 May, 2017, 9:12 PM UTC

UTC +8:00
torreshect
20 May, 2017, 9:13 PM UTC
son 400
UTC +1:00
brent
20 May, 2017, 9:21 PM UTC

Helmet + helmet - helmet = 30, then 30 + 30 - 30 = 30, so helmet = 30

quiver + quiver + helmet = 130, then 50 + 50 + 30 = 130, so quiver = 50 

Quiver - 2 axes - helmet = 10, then 50 - 10 - 30 = 10, so 2 axes = 20, 1 axe = 10

Helmet + quiver x single axe = ?  


(30 + 50) x 5 = 400

30+(50x5) = 280 (correct when using order of operations)

UTC +7:00
UltraKong
20 May, 2017, 9:22 PM UTC

The solution is 280 

Parentheses 

Exponents

Multiplication 

Division 

Adding

Subtraction 

 Above you is what you see in math and must do first, and In that order. And you remember it by saying Please, Excuse, My, Dear, Aunt, Sally. Now that is out of the way, it is time to get down to business.

First we have helmet =30 So before you start remember the sequel above.  All we have is adding and subtraction, so we must go accordingly. Add first.

30 + 30 - 30=30

Next we have quiver =50 So therefore 50 +50 + 30 (30 came from the helmet) =130  The sequel above still applies.

Now we have double Axe = 10 so this mean 50 quiver -10 (because the Axe is double) - 30 =10. Sequel still applies.

Now the last part. We have 30 helmets, 50 quiver, and one Axe = (?)  This bring us to 30 + 50 x 5 (There is only one Axe) The sequel above still applies again. So Multiplication comes first before adding 50 x 5 = 250 + 30 = 280 50 x 5 +30 =280

30 - 130 + 10 x 280 = 2,900 just in case we had to do something with all the numbers after we figure out the missing number.
 
UTC +5:00
1664400 users registered; 33912 topics; 252942 posts; our newest member:2464R