Math
36
Replies


13 April, 2016, 6:16 AM UTC
I just thought I would bring some maths onto the forums because you know, why not... As long as it's on topic it's fine right? So in a day there is 24 hours half of 24 is 12, and a quarter is 6 (6+6+6+6=24) so if we were to double that it would be 2 days (2x24) there is 48 hours The easiest way to work out percentages of a whole is to divide it in half and then half again (25%) so that would mean that 25% of 48 = 12 (12+12+12+12=48) or 48/4 Which is 1 day 12 hours, unless Australia's education system is even worse than I once thought, or we live on a magical cloud filled with pixies and unicorns... So can someone explain this This image was taken 1 minute of starting the upgrade and activating rune dictionary.... How did you manage to get 10H 37M = 25% of 48 hours Even going down to minutes, 48*60 = 2880  10H 37 minutes = 637 minutes 100%/x%=2880/637 (100/x)*x=(2880/637)*x  we multiply both sides of the equation by x 100=4.5211930926217*x  we divide both sides of the equation by (4.5211930926217) to get x 100/4.5211930926217=x 22.118055555556=x x=22.118055555556% E 'n la sua volontade è nostra pace
UTC +11:00
0


13 April, 2016, 7:33 AM UTC
Greetings. Let me clarify this feature for you. As you remember, we have recently changed some calculations with Bonuses. Bonuses now increase the speed of Construction/Discovery/etc., not reducing the time. Plarium Community Manager. Please note that I will be unable to respond to your private messages, review your tickets, or check your account information. All technical issues should be directed to our Support Team at plrm.me/Support_Plarium
UTC +2:00
0


13 April, 2016, 7:48 AM UTC
I just deleted everything prior because it was a mess The closest I can come is 3 hours / minutes = 180 + 25% = 45 minutes, so it's 45 minutes off the entire dragon art, but it was closer to an hour. So even still, it is off... So even with the reduction it is still not 25%... Additionally, where and why was "22%" chosen for the time the dragon art was active... Either way in my situation 25% does not add up anywhere. You are saying that the 3 hours it is active will provide a 25% bonus during that period, which is 45 minutes from the total time, except mine wasn't 45 minutes, also if that is the case the code should just be changed to immediately take off the time instead of decreasing it by what I assume is a random amount and then pushing the time back up by several hours in my case. E 'n la sua volontade è nostra pace
UTC +11:00
1


13 April, 2016, 5:25 PM UTC
Just wanna point out that from 2 days to 1d 14h 23m only has 9h 37m gap. And it's only around 20% cut from 2 days.
Fighter Sifr of Fellowship
UTC +0:00
0


13 April, 2016, 9:53 PM UTC
Sifr said: Just wanna point out that from 2 days to 1d 14h 23m only has 9h 37m gap. And it's only around 20% cut from 2 days. You're right I carried the 1 by accident, Either way it isn't 25%, I believe Alyona is saying that the 25% is added to the time that the dragon art is active, so it would mean 25% of 3 hours = 45 minutes from the dragon art... Except again, that isn't the case... Additionally, where did the number come from to reduce the dragon art to 1d 14h.... Assuming that is an assumption I have the dragon art active 24/7 until it finishes, that is only a +20% benefit 48 / 3 = 16 16 * 45 = 720 720 * 4 = 2880, or 48 hours... What Alyona said lines up, the numbers don't E 'n la sua volontade è nostra pace
UTC +11:00
0


13 April, 2016, 10:21 PM UTC
GOOD GOOD PLARIUM VERY GOOD I wait for the explanation of 12% in build troops, your invented mathematics and tease people, by + speed but add time (for 3 hours also) if a idiot use Excel found simple all, then wondering why we say incompetent 3 2 1 This topic is closed The truth hurts
UTC +12:00
0


14 April, 2016, 8:27 AM UTC
And again :) The Bonus works while the Dragon is active, but.. It works not like time reducing, but like speed increasing. We have missed some descriptions in the client, but they will be changed soon.Plarium Community Manager. Please note that I will be unable to respond to your private messages, review your tickets, or check your account information. All technical issues should be directed to our Support Team at plrm.me/Support_Plarium
UTC +2:00
0


14 April, 2016, 9:58 AM UTC
first time i hear it about obelisk.... apart from that changed at your convenience destroying months strategy gameplay, answer me the difference 1h 12% and 1h with +12% fast well, confirm how plarium treat us like idiots, fake benefit but all nerfed The truth hurts
UTC +12:00
0


14 April, 2016, 1:02 PM UTC
Alyona Kolomiitseva said:
It works not like time reducing, but like speed increasing. We have missed some descriptions in the client, but they will be changed soon. but you know that time and speed are linked one to each other, right? so increasing one should decrease the other. unless you want to revisit the basic equation v= d/t or, in the case of art discover (%), v= % / t UTC +1:00
1


14 April, 2016, 3:45 PM UTC
time is time..... % or other but is time.... speed is mp/h km/h (Speed / Time) distance/time to calculate in this game we have distance is time (do not have a distance), time is time..... +% "speed" or % give the same result 50km/h= 50km in 1 hour +50% speed=75km in 1 hours, what is our speed and distance? time and time?
you gained y12%=x x12%(from other bonus)=z but big number make great effect The truth hurts
UTC +12:00
0


15 April, 2016, 6:56 AM UTC
Let's take an example of a builder who upgrades a Farm. Let's say, 1 builder would upgrade 1 Farm in 1 day (24 hours). We increase his working speed by 50%, so how many Farms he will upgrade in 1 day (24 hours) now? 1,5. Right? And what is the building time for 1 farm now? It's not 0,5 day (12 hours) as you expect it to be. I hope this example will help you to better understand the new calculations.Plarium Community Manager. Please note that I will be unable to respond to your private messages, review your tickets, or check your account information. All technical issues should be directed to our Support Team at plrm.me/Support_Plarium
UTC +2:00
0


15 April, 2016, 7:40 AM UTC
Okay lets go back to my example specifically, with what you said previously and I quote " Bonuses now increase the speed of Construction/Discovery/etc., not reducing the time. " This would mean that 25% of the time of the dragon art is deducted from the total time of the dragon upgrade, meaning that its 3 hours / 25% = 45 minutes of each time I activate it. As I said though, my upgrade was reduced by 1 hour in total once the dragon arts finished, not 45 minutes... So that is off. Now onto my rant part of this, "This dragon art will only affect the discovery and upgrade times"  That indicates to me that it is 25% of the total, and the only reason I upgraded it to begin with, so that is misleading. The numbers deducted from the total are actually incorrect. What you said may or may not be correct, what matters is that the actual time doesn't line up. Where did 1d 14h come from. 48/3 = 16*45m = 720m / 60m = 12 hours, so where why and how did this number come to be? even if the dragon art was activated 24/7 with literally 0 downtime it doesn't line up Why did the total discovery/upgrade time drop by like 20.(something) percent when I activated the lost art, which AGAIN reinforced the ideology/theory that this was in fact decreasing it by 25%, even assuming it is activated 24/7, the upgrade was still off by a pretty large factor.. So where did this number come from? This is completely different to how dragon arts > units work, with units you can actively see how and why the time remaining dropped because you can compare the difference in unit build times before and after, (I'm still yet to see if that lines up) So I have 2 bonuses affecting build times on my pikes, 17% from dragon art  12% from skulls Logically that would mean that it would be 5 minutes * 60 = 300 seconds  12% 17% =219.12 or 3minutes 39seconds (60+60+60+39=219) Alyona is saying that it will be 17% of the time that the lost art is activated for, so what is 17% of 180 = 30.6 minutes saved, so to work out if this reduction is in fact accurate we would need to take the total time normally of pikes over 3 hours (180/5=36 pikes in 3 hours) and then look at the build time of my pikes and work out how many can be built in 3 hours and if it lines up to roughly 6 additional pikes pikes = 3m 52s + 12% (because we are not using skulls in this example) = 260s (259 but round up) so 4 minutes 20 seconds each 10800 / 260 = 41.53 pikes in 3 hours without skulls or 46 with skulls. What you are saying lines up to unit production, I understand what you are saying Alyona but several things don't line up, and what does is incredibly misleading and could be considered false. I'm so confused where the 15 minutes came from, and why the timer was 2 hours / 5% off the time it should of been while active E 'n la sua volontade è nostra pace
UTC +11:00
0


15 April, 2016, 7:44 AM UTC
ok, i dig that. now, based on your example, what will happen if i tell my builder to build a farm? how long will it take? 24hrs or 18hrs?UTC +1:00
0


15 April, 2016, 7:51 AM UTC
mrfreezzzz said:
According to Alyona it would be that 1 farm = 24 hours 3 hours  50% = 1.5 hours 24/3 = 8 8 * 1.5 = 12 hours off the total time, or 50% so you can upgrade 2 per day, but it is only assuming you activate it constantly on the minute E 'n la sua volontade è nostra pace
UTC +11:00
0


15 April, 2016, 8:48 AM UTC
Alyona Kolomiitseva said:
1,25 Right? ok, now control all time in game and not found one correct 24h with 50% fast (speed) is around 25% of total time :) 24h with 50 time is around +100% fast (speed) :) pay attention, speed not change wait time but change speed, wait time is a consequence all smoke in the eyes, we have a waiting period and not a working speed, to anyone who has the slightest idea makes ridiculous the game with fantasy number ps. distorting the game all random and destroy months of strategy, obelisk need a big FREE return in any case The truth hurts
UTC +12:00
1


16 April, 2016, 9:35 PM UTC
Alyona Kolomiitseva said:
I think what Alyona is trying to say is that by increasing the building speed by 50%, you will reduce the building time by 33% assuming you have the bonus from dragon art active all the time. So, for a 25% increase in research speed, you would see a 20% reduction in research time. UTC +0:00
0


16 April, 2016, 9:53 PM UTC
Sifr said: Just wanna point out that from 2 days to 1d 14h 23m only has 9h 37m gap. And it's only around 20% cut from 2 days.That is exactly reduction you would expect to see. If you have a 25% increase in research / build speed, you will research or build 25% more per unit time. So it takes (1/1.25)x100=80% of the time to research the same amount previously researched in 1 unit time. This is the 20% reduction observed. UTC +0:00
0


16 April, 2016, 10:13 PM UTC
for gain 50% "wait time" you need +100% (double) speed.... The truth hurts
UTC +12:00
0


17 April, 2016, 3:06 AM UTC
Mehnslayer said:
UTC +5:00
0


17 April, 2016, 3:09 AM UTC
Well I just don't know how he can trace us he's really better than I thought ....its me Christine Noyes can we just let him join the development crew... save us all alot cuz he knows bout all of us n he knows we abused regulations... what do u all say UTC +5:00
0


